De Kunstenaars

In de afgelopen jaren, zijn er verspreid over Nederland, een groot aantal centra onstaan waar mensen met een verstandelijke beperking kunnen werken met beeldende middelen, waarbij ook vaak vakwerk ontstaat van hoog artistiek niveau.

Mede doordat de kunstenaars vaak verbale beperkingen hebben, heeft hun werk een belangrijke communatieve betekenis. Indrukken, gedachten en emoties worden "verwoord" in beelden.

Wanneer deze beelden een duidelijke voorstelling bevatten zijn de thema's meestal direct afkomstig uit het dagelijkse leven van de makers. Wanneer er geen sprake is van een bepaalde voorstelling, is meer direct gewerkt vanuit de beleving van het materiaal.

De eigenschappen van het materiaal waarmee gewerkt wordt, zoals kleur, structuur, substantie, ect. vormen dan het uitgangspunt van de beeldende expressie.

Op dagcentrum Kristal werken verschillende kunstenaars bij de activiteiten tekenen en schilderen en keramiek. Uit alle werken die hier gemaakt worden, wordt een selectie gemaakt voor de collectie van de Kunstuitleen.
Dagcentrum De Wissel in Ede levert ook een groot aantal kunstwerken aan onze collectie. Van een aantal kunstenaars kunt u onder assortiment meer informatie vinden.

Contact

088-0373190
[email protected]
[email protected]

Teken-en schilderatelier
06-23365324

Keramiekatelier
06-12631947